İnşaat Mühendisliği Bölümü Tarihçesi

15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı kanun ile kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi’nde, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan İnşaat Mühendisliği Bölümümüz Prof.Dr. Hasan KARATAŞ başkanlığında ilk öğrencilerini 1997–1998 eğitim-öğretim döneminde almıştır. 1997 yılında Şirinevler Yerleşkesi Ana Bina’da öğretime başlayan bölüm, artan öğrenci sayısı nedeniyle, 2004 yılından itibaren Ataköy Yerleşkesi’nde eğitime devam etmektedir. 

İnşaat Mühendisliği Bölümümüz, ulusal ve uluslararası firmalarda istihdam edilebilen, meslek yaşamlarında ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olacak, nitelikli, kendi kendine öğrenmeyi ve mesleki gelişimi sürekli hale getiren sosyal sorumluluk sahibi inşaat mühendisleri yetiştirmektedir. İnşaat Mühendisliği Bölümümüz lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde alanında nitelikli eğitim veren, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın inşaat mühendisliği bölümleri arasında yer almaktadır. 

Öğretim dili İngilizce olan lisans programımız öğrencilerine çağdaş inşaat tekniklerini ve teknolojik gelişmeleri önemli oranda aktarmayı amaçlamaktadır. Bölümümüz lisans düzeyinde ilk mezunlarını 2001 yılında vermis, bugüne değin lisans mezun sayımız bin sekiz yüz yetmiş biri aşmıştır. Mezunlarımız ulusal ve uluslararası firmalarda, çeşitli kamu kuruluşlarında görev almakta, sektörler tarafından aranılan inşaat mühendisleri arasında bulunmaktadır. Lisans eğitiminin yanısıra İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında dört (4) Doktora, beş (5) Tezli Yüksek Lisans ve beş (5) Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2001 yılından itibaren lisansüstü düzeyde öğrenci yetiştirmektedir.

Lisans programımız Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmek üzere 2012 yılından beri izlenmekte ve MÜDEK tarafından zorunlu kılınan öğrenme çıktıları ve eğitim hedeflerinin sürekli değerlendirilmesinden faydalanmaktadır. Sürekli değerlendirme kapsamında öğrenci, mezun ve işveren memnuniyet anketleri, danışma kurulu anketleri ve toplantıları yapılmakta, elde edilen verilere bağlı olarak gerektiğinde program ve ders değişiklikleri gerçekleştirilmektedir. Bu sayede öğrencilerin öğrenme ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilmek ve mesleki olarak başarılı olma potansiyeline sahip mezunlara olan güncel talebi arttıracak program hedeflerine ulaşılması amaçlanmıştır.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/21/2025 - 20:48